In the Valley

Förra gången när jag var i Silicon Velley var jag besviken över det regniga vädret samt att jag inte fick se någon självkörande bil. Den här gången är både solen och självkörande bilar framme!

Igår fick jag nämligen åskåda en självkörande bil som kom åkandes på en allmän gata i ett bostadsområde och svängde in på parkeringsplatsen mittemot huset som jag befann mig i.

Körmässigt stack den inte ut från andra bilar i området, men utseendemässigt fanns det en ordentlig skillnad: den hade en anordning på taket bestående av fyra lidarenheter plus lite annat. För övrigt var inte bilen  märkt på något speciellt sätt och det är svårt att säga vilket företag den tillhör till. Det enda jag kunde konstatera var att det rör sig om någon Ford-modell.

En förare och en passagerare åkte med i bilen. Föraren hade inga händer på ratten när de åkte på gatan och jag kunde tyvärr inte se hur svängen in till parkeringen gick till. De satt en bra stund på parkeringen och jag hann hämta min mobil…se filmen här.

image1