Autonom körning i svårare förhållanden

Det är en sak att bygga ett system för självkörning som fungerar i dagsljus och goda vägförhållanden. Men så är det ju inte alltid. Startup-företaget Drive.ai har nu släppt en video där de visar hur deras system kan köra en bil själv på natten och i regn, helt utan mänskligt ingripande [1].

Speciellt pekar de på följande situationer i videon:

  • 0:10 min: Kraftigt regn.
  • 0:30 min: Smal gata med parkerade bilar och bländande mötande trafik.
  • 1:00 min: 4-vägskorsning med stoppskylt och en bil som – kanske olagligt –  kör ut framför Drive.ai-bilen.
  • 1:50 min: Rödljus vid korsning ur funktion.
  • 2:35 min: Nattkörning med förvirrande reflektioner från den våta vägbanan.

Döm själva!

Källor:

[1] A First Look at Drive.ai’s Self-Driving Technology, Drive.ai 2017-02-14 Länk